Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Спектакл у Штипу у част Шекија!

Трећи дан јуна 2017. године становници Штипа и околине памтиће јако дуго, али као најдража успомена овај дан остаће Драгославу Шекуларцу.
z5_5933081656d0f.jpg

Велики број његових пријатеља, међу којима и много некадашњих Звездиних фудбалера, окупило се како би улепшали велику светковину приређену у част друге Звездине звезде. Шекуларцу је у родном месту подигнут споменик, а централни догађај била је пријатељска утакмица у којој су фудбалску вештину одмерили ветерани Брегалнице и Црвене звезде.

Организатор манифестације је Жарко Калуђеровић, Србин из Боке који је уложио много енергије у овај догађај као и општина Штип.

Окупљенима на отварању споменика се прво обратила још једна наша легенда Бошко Ђуровски који је на неки начин био и домаћин и гост. А потом се захвалио и сам Шеки:

- Нисам велики говорник као Бошко јер су ми паметне биле ноге - нашалио се Шеки на почетку, а потом настваио - Морам да се захвалим градоначелнику Штипа, као и свим Штипљанима јер су дозволили да ми се направи споменик. Хвала и Жарку Калуђеровићу као и Звездиним ветеранима који су дошли да ми увеличају ову прославу. И да знате да се и данас осећам као Штипљанин - рекао је Шекуларац.

Потом је уследило скандирање "Шеки, Шеки!", на шта је он регаовао:

- Немојте да проиграм поново, мајку му, после оваквих аплауза! Још једном хвала на свему што сте учинили за мене - рекао је Шеки.

Потом се Штипљанима обратио и Станислав Караси, да би недуго потом почео и меч ветерана. Између осталих присутни су били: Јован Куле Аћимовић, Станислав Караси, Милош Шестић, Здравко Боровница, Драги Канатларовски, Бошко и Милко Ђуровски, Илија Најдоски, Трифун Михајловић, Митко Стојковски и Кирил Дојчиновски.

Меч ветерана је завршен ремијем 5:5. Стрелци су били М. Ђуровски 2, Стојановић 2 и Серафимовски за Звезду, а за Брегалницу: Блажевски 3, Митев, Мадзунаров.

Звездин тим чинили су: Ратковић, Канатларовски, Стојковски, Најдовски, Б. Ђуровски, Боровница, Шестић, Караси, М. Ђуровски, Јовановски, Христовски, Јевтовић, Серафимовски. За Брегалницу су играли: Лазаров, Сумански, Иванов, Коцев, Арсов, Ташевски, Милосавов, Блашевски, Митев, Боров, Маџунаров.

Драгослав Шекуларац и даље важи за једног од најбољих дриблера у историји југословенског фудбала и Црвене звезде. Дебитовао је 1955. године, а за једанаест година у клубу одиграо је 375 утакмица и постигао 119 голова.
 

z1.jpgz2.jpgz3.jpgz4.jpgz5.jpgz6.jpg

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail
09012018_Viral_sajt_Aplikacija_levi_1b_DA.png
09012018_Viral_sajt_Aplikacija_desni_1b_DA.png