Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Фримпонг Звездин

Пето појачање Црвене звезде пред почетак пролећног дела шампионата је фудбалер Гане Абрахам Фримпонг. Он је потписао уговор на три и по плус једну годину.
540-frimpong-dsfa3.jpg

Млади штопер је данас, 13. јануара, промовисан на стадиону „Рајко Митић“ и задужио је дрес са бројем пет.

- Црвена звезда је највећи клуб на овим просторима и изузетно сам срећан што ми се пружила прилика да постанем део екипе са оваквом историјом. Фудбал сам почео да играм у својој домовини, у Гани где сам играо за Акру. Потом сам отишао у италијански клуб Вићенцу. Одатле сам се упутио у Србију где сам разговарао са људима из Партизана, али нису ми одговарали услови које су ми нудили тако да сам прешао у Војводину. Из Новог Сада сам отишао у Крушевац где сам провео четири сезоне - рекао је Фримпонг.

Пословни директор Стефан Пантовић представио је ново појачање.

- Фримпонг је атипичан централни дефанзивац, поседује одличну покретљивост и окретност, добро чита игру противничких играча, а, иако није много висок, има сјајну скок игру. Млад је фудбалер, има 23 године, и даље се развија и уздамо се у њега да ћемо имати нову снагу у одбрани. Он ће се прикључити екипи на припремама у Словенији у понедељак - рекао је Пантовић.

Фримпонг је, за шест година проведених у Србији, успео да научи наш језик.

- Са саиграчима ћу сигурно говорити на српском, добро владам фудбалским терминима. Ипак, свакодневни говор се разликује и када комуницирам са медијима причам на енглеском како бисмо се што боље разумели - рекао је нови Звездин фудбалер.

Млади штопер ускоро би могао да добије српско држављанство.

- Покренут је поступак како бих добио српски пасош. То није уско везано само за Звезду, дуго сам размишљао о томе. Значиће ми да могу да аплицирам на европском тржишту без већих проблема. За национални тим Гане играо сам само у узрасту до 17 година - рекао је Фримпонг.

У Напретку је имао прилике да игра и са бившим Звездиним играчем Мамадуом Мбођом.

- Мамаду ми је пријатељ и заиста добар играч, али обећавам да ћу бити бољи од њега у црвено-белом дресу - закључио је млади штопер.

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail