Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Одржана летња „прозивка“

  Након заслуженог одмора фудбалери Црвене звезде су се поново нашли на окупу. Изабраници Миодрага Божовића су у понедељак, 13. јуна у 11 часова, одрадили први тренинг пред нову сезону.
540-grof-proyivka-3.jpg

Прозивци је присуствовало 25 играча, а на списку се нису нашли омладинци нашег клуба који су добили неколико дана више за одмор.

На списку су се нашли:

Голмани: Дамир Кахриман, Немања Супић и Јован Вићић.

Одбрамбени играчи: Марко Петковић, Милош Цветковић, Луис Ибањез, Стефан Милошевић, Адам Мичел, Томас Фибел, Александар Луковић, Зоран Рендулић, Саво Павићевић и Едсон Да Силва.

Везни ред: Дамјан Ле Талек, Мичел Доналд, Александар Катаи, Славољуб Срнић, Владимир Јововић, Лука Аџић, Ненад Гаврић, Матос Бруно и Давид Бабунски.

Нападачи: Хуго Виеира, Предраг Сикимић и Петар Орландић.


Због репрезентативних обавеза које су имали у паузи екипи ће се касније прикључити Филип Манојловић, Михајло Ристић, Срђан Плавшић и Данијел Аврамовски. Омладнински играчи који су добили неколико дана дужи одмор пред почетак припрема су Дејан Јовељић, Лука Илић, Урош Рачић, Александар Станковић и Никола Јовановић.

На позајмицу у ФК Бежанија отишли су Милош Стојановић, Марко Мијаиловић и Лазар Туфегџић.

Први тренинг пред нову сезону наши играчи одрадили су од 11 часова.

- План припрема је да у Београду радимо до 27. јуна када ћемо отићи у Терме Чатеж. У Словенији ћемо остати до 9. јула и већ након три дана нас чека прва утакмица. Са нестрпљењем очекујемо жреб 20. јуна када ћемо сазнати првог противника. Прва припремна утакмица биће одржана за неких десетак дана - рекао је Миодраг Божовић.

Окупљеним новинарима искусни стратег говорио је о урађеном у прелазном року.

- Задовољан сам играчима које смо довели. Да ли овај тим има шансе за веће успехе у Европи зависи много и од противника. Имамо квалитет да победимо потенцијалне ривале из другог кола. Не би ваљало да добијемо неку од екипа којој је шампионат већ у току и које су у такмичарској форми, али бољи смо од 90 посто тимова са којима можемо да се сретнемо. Док смо у Београду надам се да ће доћи још два или три играча. Знате да многи клубови улажу милионе да би се пласирали у Лигу шампиона па ипак не успеју. Наш буџет је скроман у односу на остале екипе. Видим да се већ дуго ствара еуфорија, не око тога да ли ћемо ући у Лигу шампиона, већ са ким ћемо бити у групи. Морам поново да замолим медије да не представљају као да смо већ у групној фази јер ће то бити врло тешка борба и не постоји човек који може да обећа такав успех у овом тренутку. За мене као тренера велико достигнуће ће бити и улазак у Лигу Европе, што не значи да не треба веровати, да не треба пробати и дати све од себе да забележимо и бољи резултат од тог - рекао је Божовић, и додао:

- Наше прво појачање Томас Фибел је искусан штопер, висок, добро скаче, одличан у дуелу и сигуран сам да је велико појачање. О доласку Габонца Гуелора Канге се много пише у последње време. Изгледа да се он изгубио негде у Габону, траже га њихови врачеви. Очекујемо да нам се јаве димним сигналима - нашалио се Гроф.

На питање да ли је већи притисак сада када Звездашка јавност очекује Лигу шампиона или прошле сезоне када је тек дошао Гроф Божовић одговорио је у свом стилу:

- Притисак ми је 130 са 90, сасвим солидно за моје године.

Звездин тренер је задовољан чињеницом да је окосница тима остала на окупу.

- Сви главни играчи са којима смо дошли до титуле су и даље ту. То је много важно јер објективно прошле године смо екипу оформили у ходу. Сада имамо костур тима и требало би да играмо још боље него што је то до сада био случај зато што се екипа одлично познаје и годину дана квалитетног рада је иза нас. Покушаћемо да задржимо све играче до краја квалификација, али много тога зависи и од резултата који ћемо остварити. Видећемо какве ће понуде бити за наше играче, већ сада има интересовања и за Катаија и Хуга. Објективно је да ћемо некога морати да продамо - завршио је Божовић.

NIK_4461.jpgNIK_4465.jpgNIK_4466.jpgNIK_4479.jpgNIK_4482.jpgNIK_4485.jpgNIK_4494.jpgNIK_4501.jpgNIK_4507.jpgNIK_4513.jpgNIK_4521.jpgNIK_4525.jpgNIK_4538.jpgNIK_4551.jpgNIK_4555.jpgNIK_4572.jpgNIK_4576.jpgNIK_4579.jpgNIK_4582.jpg

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail