Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari
730-stevan-ostojić.jpg

Стеван Остојић

Стеван Остојић је рођен 20. августа 1941. године у Остојићеву (Краљевина Југославија). Један од најпознатијих голгетера у историји Црвене звезде.

Као тренер почео је да ради најпре као помоћник Бранка Станковића у Црвеној звезди, кога је наследио на клупи првог тима, где се задржао годину и по. У сезони 1983/84, био је тренер суботичког Спартака, а касније у још неким клубовима.

Играчку каријеру је почео у ОФК Суботица, наставио с великим успехом у нишком Радничком, а потом у пуном сјају заблистао у црвено-белом дресу, у чувеној генерацији коју је предводио Драган Џајић. Остојић је за Црвену звезду од 1966. до 1973. одиграо 277 утакмица (124 првенствене) и постигао 156 голова, освојивши с нашим најтрофејнијим клубом три титуле првака и два Купа Југославије. Као играч, каријеру је завршио средином седамдесетих година прошлог века у америчком сан Хозеу, а претходно је играо за Монако и турски Фенербахче. Одиграо је по две утакмице за „А" и младу репрезентацију Југославије.

Када је Владан Лукић, крајем маја 2009, изабран за председника Црвене звезде, Стеван Остојић је једно време био члан Управног одбора.

ПозицијаТренер
Датум рођења20.08.1941, Остојићево, Краљевина Југославија
У клубу1982 - 1983
Играчка каријера/
Тренерска каријера

Играчка каријера:
ОФК Суботица, Раднички (Ниш), Црвена звезда, Монако, Фенербахче, Сан Хозе.

Тренерска каријера:
Црвена звезда, Спартак...

Pošalji e-mail